Diş teli tedavisi sonrası ağız ve diş bakımı

Diş telleri çıkarıldıktan sonra, dişleriniz tamamen temizlenecektir. Diş telleri çıkarıldıktan sonra yeni çıkan  dişleri içeri girmeye başlarsa, diş hekiminiz ya da ortodontistiniz, yeni düzleştirilmiş dişlerin kaymasını önlemek için dişlerinin çekilmesini önerebilir.

Tutucu, parantez kaldırıldıktan sonra dişlerin yeni konumlarını korumalarına yardımcı olan ısmarlama, çıkarılabilir veya sabit bir üründür. Tutucular, küçük ortodontik problemleri tedavi etmek için de kullanılabilir. Tipik olarak kauçuktan veya şeffaf plastikten yapılmış tutucuların ve dişlerin dış yüzeyini kaplayan metal tellerin, ilk altı ay boyunca ve daha sonra genellikle sadece uyku sırasında giyilmesi gerekir.

Tutucu takma süresi, hastadan kişiye değişir. Tutucuya ihtiyaç duyulmasının nedeni, diş tellerinin dişlerinizi başarıyla düzeltebilmesine rağmen, kemikler, diş etleri ve kaslar değişime uyum sağlanıncaya kadar yeni pozisyonlarına tamamen yerleşmemiştir. Ayrıca, uzun süreler sonra dişler kayma eğilimi gösterir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diş telleri

Diş telleri ve tutucular, ortodontistler tarafından eğrilmiş dişlerin düzeltilmesine ve 8 ya da 9 yaşında küçük hastalarda düzeltilmiş bir ...