Çocuklar ve diş telleri

Çocuğunuzda eğri dişler ya da yanlış hizalı bir çene varsa, ortodontiste ziyaret zamanı gelmiş olabilir.

Diş telleri

Bugün kullanılan bir takım dişçilik aletleri var. Fakat diş telleri hala dişlerin doğrultulması ve çocuklardaki hizalanmamış ısırıkların düzeltilmesi için başlıca araçlardır. Diş telleri, dişleri ve çeneleri istenen bir konuma getirmek için basınç uygulayarak çalışırlar.

Diş tellerinin renkleri

Bu, diş telleri açık veya diş renkli bir görüntü verebilir. Uygun olduğunda teller, nikel-titanyum veya bakır-titanyum gibi malzemelerden yapılabilir. Bu malzemeler daha uzun süre dayanabilir ve paslanmaz çelik tellerden daha az ayarlama gerektirir.

Kauçuk bantlar: Kauçuk bantlara elastikler denir. Dişleri ve çeneleri istenen konuma getirmek için daha fazla kuvvet gerektiğinde kullanılırlar. En sevdiğiniz rengi seçebilirsiniz.

Diş tellerinin temizlenmesi ve daha rahat kullanımı için mutlaka diş hekimine bu konuda hakkında bilgi almak istediğinizi belirttin, Özellikle çocuklarınızın ileriki yaşlarında diş sağlığı önemli yönde etkilemektedir.

Çocuğunuza diş teli tedavisi uygulanmasına karar verdiğinizde bunu mutlaka bir psikolog önünde açıklayınız.
Çünkü çocuklarda genelde diş ve dişçiden korkmaktadırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diş telleri

Diş telleri ve tutucular, ortodontistler tarafından eğrilmiş dişlerin düzeltilmesine ve 8 ya da 9 yaşında küçük hastalarda düzeltilmiş bir ...