Diş telleri

Diş telleri ve tutucular, ortodontistler tarafından eğrilmiş dişlerin düzeltilmesine ve 8 ya da 9 yaşında küçük hastalarda düzeltilmiş bir lokma düzeltmeye yardımcı olmak için kullanılmaktadır.

Bazı durumlarda, çıkarılabilir bir tutucu gerekli olanın tamamı olacaktır; Ağır vakalarda cerrahi tavsiye edilebilir. Bantlar, teller ve diğer sabit veya çıkarılabilir düzeltici aletlerden oluşan destekler, dişleri belirli bir yönde yavaşça hareket ettirmek için belirli bir süre boyunca sürekli basınç uygulayarak çalışır. Geleneksel ayraçlardan çok daha küçük olan daha yeni mini parantezler bazıları için bir seçenek. Diş telleri genellikle 1-3 yıldır yerinde kalır ve onu tutucu kullanır. Askılıklar 1.800 - 5.500 $ arasında değişiyor. WebMD'nin ortodontik / diş tellerinin geniş kapsamını, bazen ve neden bazen gerekli olduklarını, nasıl çalıştıklarını ve çok daha fazlasını bulmak için aşağıdaki bağlantıları izleyin.
Dişleriniz çarpı mı yoksa aşırı yatkın mı yoksa underbite mi var?  paranteze ihtiyaç olup olmadığınızı ve dişlerin düzeltilmesinde hangi ortodontik prosedürlerin uygulandığını belirlemenizi açıklar.

Diş Acil Durumlarının Yönetimi
İşte bazı yaygın dişhekimi acil durumlarında yapılması gerekenlere ilişkin hızlı bir özet.

Eğik Dişler ve Yanlış Yerleşmiş Isırıklar
İki diş sağlığı sorunu hakkında bilgi: eğri dişler ve yanlış hizalanmış ısırıklar.

Diş Sağlığı Kaynakları
Dental bir sorunuz varsa nereden yardım alacağınızı öğrenin.

Diş telleri

Diş telleri ve tutucular, ortodontistler tarafından eğrilmiş dişlerin düzeltilmesine ve 8 ya da 9 yaşında küçük hastalarda düzeltilmiş bir ...