Diş teli özellikleri ve kullanılan aparatlar

Diş telleri, her dişin önüne özel bir diş teli bağlama maddesi ile doğrudan bağlanan veya ortodontik bantlara tutturulmuş küçük karelerdir.
Parantezler, dişleri hareket ettiren kemer tellerini tutan kollar gibi hareket eder. Paslanmaz çelik ve diş renkli seramik veya plastik de dahil olmak üzere çeşitli destek parantezleri vardır, bunlar genellikle daha az belirgin oldukları için seçilir.
Bazen, parantezler onları görünüşten gizlemek için dişlerin arkasına çimentolanır. Ortodontik bantlar, dişe yapıştırıcı ajanlarla çimentolanmış paslanmaz çelik, temiz veya diş renkli malzemelerdir. Parantez için bir çapa sağlamak için her dişin etrafını sararlar.
 Net veya diş renkli bantlar daha fazla kozmetik açıdan cazip seçenekler taşır ancak paslanmaz çelikten daha pahalıdır. Bütün hastalarda kullanılmazlar. Bazı insanlar yalnızca köşeli parantezler ve gruplar içermez. Ayırıcılar ortodontik bantların yerleştirilmesinden önce küçük bir alan yaratmak için dişlerin arasına uyan ayırıcılardır.
Kemer telleri parantezlere yapışır ve dişlerin hareketlerini yönlendirmek için raylar gibi hareket eder. Kemer telleri metalden yapılabilir veya temizlenebilir veya diş renkli olabilir. Diş telleri; Açık renkli, metal veya renkli olabilirler. Bağlayıcı olarak adlandırılan küçük elastik kauçuk bantlar kemer tellerini köşeli parantezlere tutuyor.

Dişler arasındaki boşlukları itmek, çekmek, açmak veya kapatmak için parantezler arasındaki kemer tellerine yaylar yerleştirilebilir. Üst dişler üzerindeki iki bant, üzerine şapkalı bandın yerinde tutulması için başlıklar takabilir. (Bir başlıklar, dişlerin düzensizliklerinin düzeltilmesine yardım etmek için ortodontistler tarafından kullanılan başka bir araçtır; aşağıya bakın) Elastikler veya lastik bantlar parantez üzerindeki kancalara bağlanır ve üst ve alt dişler arasında çeşitli şekillerde giyilir.
Dişlerin mükemmel şekilde oturması için üst dişleri alt dişlere karşı etkilemek için baskı uygularlar.
 Geleneksel parantezlerden çok daha küçük olan daha yeni "mini parantezler" bazıları için bir seçenek olabilir.
Dişlerin kalabalıklaşması çok şiddetli olmadığında da çalışabilen çıkarılabilir plastik tutucular kullanan başka bir düzleştirme yöntemi vardır. Ortodontistiniz, durumunuz için hangisinin en iyi seçenek olacağını belirleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diş telleri

Diş telleri ve tutucular, ortodontistler tarafından eğrilmiş dişlerin düzeltilmesine ve 8 ya da 9 yaşında küçük hastalarda düzeltilmiş bir ...