Bebeklerde gaz sorunu Nasıl Engellenir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Yazımıza başlamadan önce bu gibi durumlarda lütfen bebeğinizi hekiminize götürünüz, Sorun küçük olarak görünsede uzman hekimin kontrol etmesinde fayda var.

Bebeklerin gazı olabilir bu normal bir durumdur, İlave olarak bebeklerin her gün 12-24 kez gaz alması doktorlar tarafından gözlemlenmiştir.

Bebeğiniz gazı olduğunu nasıl anlarsınız?
Sürekli ağlamak
Göbek bölgesinde şişlik
Göbek bölgesinde sertlik
Yemek yememe durumu
Emmeme durumu

Bazı durumlarda ise gazlı bebekler ciddi rahatsızlık verici veya acı çekmiş gibi görünebilir.
Başka bir sorun olup olmadığını nasıl bileceksiniz? Bu yüzden hemen uzman bir hekime götürüp muayene ettirmelisiniz.

Uzman Doktorlar, "Bebeğiniz genellikle mutlu olursa ve gaz çıkartırken yalnızca birkaç saniye uğraşırsa, bu normal bir işarettir" diyor. "Kırmızı renkte ve sesi olsa bile, bu onların rahatsız ettiği anlamına gelmiyor, Gaz çıkartma aralarında mutluysa ve  çok sıkıntı duymuyorsa muhtemelen yanlış bir şey yok" demektedir.

Bebeğinizin sindirim sistemi büyüdükçe gazın ikiniz için de bir sorun olmayacağını bilin.

Bebeğinizin Daha İyi Hissetmesine Yardımcı Olmak için izlenmesi gereken yollar.

Gazın acısını önlemek ve hafifletmek için aşağıdaki adımları deneyin:

Besleme pozisyonunu kontrol edin. "bebeğin başını midesinden daha yüksek tutmaya çalışın," . "Bu şekilde, süt midenin altına gömülür ve hava üste gider ve dışarı atılması daha kolaydır." Emzikte hava kabarcığı olmaması için şişeyi hafifçe yukarı çekin ve destek için bir emzik yastığı kullanın.

Gaz ağrılarını hafifletmenin en kolay yollarından biri  birkaç dakika sırt üstü yatırın ve tekrar deneyin.

Kullandığınız Ekipmanları (biberon,emzik) değiştirin.

Bebeğinize sırt üstü varken hafifçe masaj yapın, bacaklarını öne ve arkaya pompalayın (bisiklet sürmek gibi) veya karnına zaman verin (karnında yatarken ona bakın). Sıcak bir banyosu da ekstra gazdan kurtulmasına yardımcı olabilir.

Gıdalara yakından bakın. Ekstra gazı verebilecek gıdalar hakkında bebeğinizin doktoruyla konuşun.

Emzirirseniz bebeğiniz, yediğiniz gıdaların sindiriminde sorun yaşayabilir; süt ürünleri ve kafein gibi anne sütü içinden geçebilir. Formülünü verirseniz, marka değiştirme konusunda doktorunuzla konuşun.

Doktorunuzdan veya eczacınızdan bir tane önerilmesini isteyin. Ayrıca, bu ilaçlardan birinin aldığı başka şeyleri etkilemeyeceğini, içindeki herhangi bir maddeye alerjik olmadığından ve doğru dozda verildiğinden emin olmasınız.

Bebek Gazı

Yaşamın ilk 4 ayında çocuğun haftada 3 günden uzun süre 3 haftadan fazla zor gaz çıakrtıyorsa bir sorun baş göstermiş olabilir.
Ne Zaman Endişe Etmelisiniz?

Çoğu zaman, bebek gazı normaldir ve tedavi edilebilir.

Çok telaşlı. Eğer onu sakinleştirirse, bir doktora bir sorun muayene etmesi lazım.
bebeğinizin Ateşi varsa ve  Eğer rektal sıcaklığı 100.4 F veya daha yüksekse, bir doktor enfeksiyonu ekarte etmelidir. 3 aylıktan küçükse derhal doktora götürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diş telleri

Diş telleri ve tutucular, ortodontistler tarafından eğrilmiş dişlerin düzeltilmesine ve 8 ya da 9 yaşında küçük hastalarda düzeltilmiş bir ...