Bebeklerde kabızlık

Aklınızda bulunsun Bebeğiniz, ne zaman kabız olduğunu söyleyemez. Bu nedenle, anne-babalar kabızlığı ve bunların küçük çocukları nasıl etkilediğini yanlış anlamaları kolay. Ancak, bebeğinizin sindirimi ile ilgili birkaç temel gerçek, bakış açınızı değiştirip sizi daha duyarlı ve bu konuda bilgili olmanıza yarayabilir.

Anne Sütü ve Kabızlık

Anne sütü çok besleyici olduğundan, bazen bebeğin vücudu hemen hemen hepsini emerek sindirim sistemine geçmek için çok az şey bırakır. Bebeğiniz bir süre sadece bir kez kaşığı olabilir - emzirilen bebeklerin haftada bir kez bağırsak hareketi yapması mükemmel olacaktır.

Diğer bebekler daha yavaş (ama tamamen normal) bağırsaklara sahipler, bu yüzden çok sık büy
ük tuvalete çıkmayabilir. Ancak bebeğiniz acı çekiyormuş gibi görünüyorsa veya endişeleriniz varsa doktorunuzu arayın.

Nadir durumlarda, tıbbi bir sorun uzun süreli kabızlığa neden olur. Örneğin bağırsak kasları çalışmıyor veya sindirim sisteminde tıkanma varsa sorun olabilir, Doktorunuza danışınız.

Kabızlık Tanımlama

Tuvaletini yapmakta zorlanıyor ya da rahatsız görünüyor
Sert dışkı varsa
Kanlı veya siyah olan kusurları varsa
Büyük tuvaleti süresi uzunsa ve geç oluyorsa

Bebeğinizin kabızlığını hafifletmek için ipuçları

Hazır mama yediriyorsanız, farklı bir marka formül deneyin (doktorunuza danıştıktan sonra.)
Kabızlık mutlaka emzirmeyi bırakmanın bir nedeni olmamalıdır.
Bebeğinizin şişesine, erik veya armut gibi biraz koyu meyve suyu ekleyin. Veya 4 aydan büyükse ona fazladan su verin( Ancak önce doktora danışın.)

Her şeyden önemlisi bebeklerde kabızlığınız çok önemli bir konu olduğunu unutmayın, Küçük dahi şüpheniz varsa hemen doktorunuza götürmeniz de fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diş telleri

Diş telleri ve tutucular, ortodontistler tarafından eğrilmiş dişlerin düzeltilmesine ve 8 ya da 9 yaşında küçük hastalarda düzeltilmiş bir ...