Bebeklerde kusma

Bebeklerde kusma çok önemli bir konudur, Bu yüzden en küçük belirtide hemen doktorunuza danışınız ve bebeğinizi bir hastaneye götürünüz.

Yeni bir ebeveyn iseniz ve konu hakkında bir bilginiz yoksa bebeğinizin kusmasını, sandığınızdan daha fazla düşünmelisiniz.Kusmasında Farklı renkler ve dokular varsa Normal oldukları veya bir sorunun bir işareti olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Bebeğinizin yutduğu süt mideye başlar, asitler onu parçalayıp ince bağırsağa geçer. Sindirilen besin maddelerinin ve suyun bir kısmı kan dolaşımına emilir ve sindirilmemiş daha geniş olanları (lif gibi) dolaşmaya devam eder. Bağırsaklarına yavaş yavaş devam ederse, küçüklerin vücudu onlardan daha fazla su emmek için yeterli zamana sahiptir, bu yüzden ortaya çıkan şey oldukça sağlam olabilir. Ancak işler hızlı bir şekilde ilerliyorsa, israfın geri kalan kısmı ile birlikte daha fazla su ortaya çıkacak ve bu da diyare anlamına gelebilir.

Rahim bağırsaklardan geçerken, aynı zamanda sindirim suları, safra, bakteri ve farklı renkler veren ve kokan diğer şeyleri de alır.

Anne Sütünün Kusmaya Etkisi

Vücut anne sütünü daha tamamıyla emme eğilimi gösterir - bazen bebeğin günlerce rahatsız edemeyeceği kadar az sol vardır. Öte yandan, emzirilen pek çok bebek en azından kısa bir süre için her beslemeyle "sert" sarı renkli dışkıyla bir hardal veriyor. Formül-beslenen bebekler, daha seyrek olarak daha koyu, ten rengi dışkı taşırlar.

Ancak şunu unutmayın, Her bebek farklıdır ve tuvalet aralığı  çok geniş olabilir.

Endişeli Veliler İçin İpuçları

Bebeğin büyük tuvaletinin rengi ve zamanı, diyet değiştikçe, sindirim sistemi olgunlaştığı ve normal bakterilerin sayısı arttıkça değişir. Renk değişikliklerinin sindirim problemi olduğunun görülmesi nadirdir. Genellikle, sadece dışkısının yol boyunca çektiği sarı / yeşil / kahverengi / turuncu pigmentlerin az ya da çok olduğu anlamına gelir.

Tebeşirli beyaz renginde ise Bu karaciğeri, yiyecekleri sindirmek için yeterli miktarda safra oluşturmadığı anlamına gelebilir.

kusma belirtileri ve hastalığın tanısının konması için hemen doktorunuza danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diş telleri

Diş telleri ve tutucular, ortodontistler tarafından eğrilmiş dişlerin düzeltilmesine ve 8 ya da 9 yaşında küçük hastalarda düzeltilmiş bir ...